Web Analitiği

Ziyaretçilerinizden elde ettiğiniz verileri anlamlandırarak verimli sonuçlar çıkarın.

Web sitenize gelen kullanıcı davranışlarını analiz ederek veri odaklı çıktılar elde edebilmek mümkün!

Performans pazarlaması yapan firmaların en büyük problemlerinden biri de web sitesine gelen trafiği anlamlandırmak ve web sitesindeki kullanıcı deneyimini iyileştirmek üzere rakamlara dayalı bir yapılacaklar listesi oluşturmaktır.

Birçok marka, web sitesine ciddi miktarda kullanıcı trafiği çekmesine rağmen beklediği dönüşü alamamaktan şikayetçidir. Bu noktada ilk olarak müşteri dönüşüne giden yolları araştırmak gerekmektedir. Ziyaretçileriniz hangi içeriklerle ilgileniyor, en çok hangi sayfadan çıkış yapıyor, hangi sayfalarda daha fazla vakit geçiriyor, aksiyona geçiren call-to-action butonları hangi oranda tıklanıyor ve kullanıcılar sayfada ne kadar aşağı inmeyi (scroll down) tercih ediyor gibi soruların net bir şekilde yanıtlanması da büyük önem arz etmektedir.

Web Analitiği ile Ne Tür Analizler Yapılabilir?

İnternet sitenizde diyelim ki Google Analytics kullanıyorsunuz. Bu durumda aşağıdaki analizleri internet sitenizde yapabilirsiniz.

  • Pizza sattığınızı varsayalım. Vegan pizza alan kullanıcıların sepete en çok attığı ürün diyet kola mı yoksa normal kola mı bilmek ister misiniz? Bu sayede sepet adımlarında ilgili kullanıcıya ilgili ürünü önererek satışlarınızı artırabilirsiniz.
  • Peki internet sitenize gelen kullanıcılardan sadece iletişim formunu dolduranların Google taksonomisine göre ilgi alanları nelerdir, bu kullanıcıların en fazla ilgi duydukları konu bebek ürünleri mi yoksa sağlıklı yemek tüketimi mi bilmek ister misiniz? Google Analytics’te segment ve filtreler özelliğini kullanarak bu sorulara yanıt bulmanız mümkün.
  • İnternet sitenizde iki farklı sayfaya trafik gönderiyorsunuz. Hem iletişim sayfasına hem de ana sayfaya trafik gönderdiğinizi varsayalım. Peki hangisinden daha çok verim alıyorsunuz? Web analitiği sayesinde bu sorunuza yanıt bulabilirsiniz.
  • İnternet sitenizin mobil görünümüne yerleştirdiğiniz telefon numarasına kullanıcıların kaçı tıklayarak direk bir arama gerçekleştiriyor (click to call)? Etkinlik izleme (Event tracking) entegrasyonu sayesinde 100 mobil kullanıcının 9’u telefon numaranızın üzerine tıklayarak sizi arıyor bilgisine ulaşabilirsiniz. Ayrıca isterseniz bu istatistiğe Android ve iOS kırılımında ayrı ayrı bakabilir ve pazarlama bütçenizi optimize edebilirsiniz.
  • İnternet sitenizde en yavaş açılan sayfa hangisi? Ya da en hızlı açılan sayfa hangisi? En yavaş açılan sayfalarınızı, imaj boyutları ve çalışan kodları optimize ederek daha hızlı hale getirebilirsiniz.
  • İnternet sitenizde Facebook reklamlarından mı daha çok dönüş alıyorsunuz yoksa Instagram reklamlarından mı, bilmek ister misiniz? Peki önce Instagram reklamlarına tıklayan bir kullanıcıların kaçı daha sonraki aramalarda Google’da marka kelimelerinizi kullanarak internet sitenize erişiyor? Bütün bu soruların yanıtlarına Analytics’in üst düzey özellikleri ile erişebilirsiniz.

Boosmart olarak ihtiyacınız olan web analizlerine hangi web analitik araçları ile (Yandex Metrica, Webtrekk, Google Analytics vb) ulaşabileceğinizin analizini yapıyoruz. En fazla faydayı elde edebileceğimiz soruları birlikte hazırlıyoruz ve bu soruların yanıtlarını bulmaya çalışıyoruz. Sonrasında ise eğer ek kurulum gerekiyorsa bu kurulumları gerçekleştiriyor ve verileri birlikte anlamlandırıyoruz.

Siz de Web Analitiği hizmetine ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız bizimle iletişime geçin ve sizin için neler yapabileceğimize birlikte karar verelim.